page title icon Ontdek de beste 3D printer voor thuis

Ik heb al honderden uren met 3D printers gewerkt: grote en kleine 3D printers, gedetailleerde en ruwe prints, etc.. Mijn vriendin denkt soms dat ik haar ga verlaten voor een 3D printer. In ieder geval ben ik de gepaste persoon om voor jou een 3D printer voor thuis uit te kiezen.

Hieronder vind je 3D printers van alle soorten en maten in verschillende prijsklassen die ik voor jou getest heb..

De beste 3D printer voor thuis: algemeen

De Original Prusa i3 MK3S+

Persoonlijk staat de Originele Prusa MK3S nog steeds op mijn nummer 1, nu beter bekend als de Original Prusa i3 MK3S+. Deze nieuwe versie heeft nog steeds zijn oude performance en gebruiksvriendelijkheid. De perfect 3D printer voor thuis op je bureau die garant staat voor kwaliteit en lange levensduur. Er zijn vaak updates en er is een uitgebreide community die gratis support en ideeën aanbiedt voor leuke prints en miniaturen.

original prusa i3 mk3s 3d printer 2

Je kan kiezen om hem zelf te monteren of het voorgebouwde pakket te kopen aan een meerprijs. Iedereen kan met deze 3D printer werken en prachtige resultaten halen.

Deze printer is niet goedkoop, maar niets komt in de buurt van zijn prijs/kwaliteit. Als jij de persoon bent die het beste voor zichzelf wilt zonder zijn bankrekening te moeten plunderen, dan is de i3 MK3S+ voor jou!

Als je budget iets kleiner is, verwijs ik je door naar de Ender 3 Pro, waar ik verderop ook uitleg over geef.

Voordelen

 • Exceptionele printkwaliteit, geen enkele andere tipt eraan
 • Geavanceerde kalibratie en print monitoring
 • Een groot aanbod aan support, op elke vraag een antwoord

Ik raad je aan om de voorgebouwde kit aan te kopen. Deze kost iets meer maar dan ben je meteen klaar om te beginnen printen!

De beste 3D printer met dual extrusie

Flashforge Creator Pro 2

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk, zelfs men grootmoeder zou hier raad mee weten
 • Kwaliteitsvolle dual extrusie, je kan dus met 2 verschillende kleuren tegelijk 3D printen

Met de creator pro 2, heeft Flashforge komaf gemaakt met de enkelvoudige printkop en plaatsgemaakt voor het moderne dual extrusie. Hiermee kan je in verschillende kleuren 3d printen. Hij heeft een touchscreen scherm voor extra gemak.

FLASHFORGE Pro 2

Deze printer geeft prachtige prints en kan meteen vanuit de doos gebruikt worden.

De beste resin printer (SLA)

Peopoly Phenom

Voordelen

 • Een groot print-oppervlak
 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoog detail in print
Peopoly Phenom

Eindelijk is de grote resin 3D printer voor thuis een ding. Iedereen die graag een resin 3D printer wilt met een groot print-oppervlak is bij de Peopoly Phenom aan het juiste adres.

De Peopoly Phenom biedt een groot print-volume die je bij niet veel andere resin printers kan terugvinden. Print tot 14 keer groter dan de budget resin printers. Ook is deze printer heel gebruiksvriendelijk en dus perfect voor de hobbyist die thuis wilt printen.

De beste 3D printer voor thuis onder 500 euro

Artillery Sidewinder X1 V4

Voordelen

 • Zeer snelle verhitting van de printkop
 • Enorm stil, let maar op dat je hem hoort starten
 • Met vakmanschap gebouwd
Artillery Sidewinder X1 V4

Een grote 3D printer gemaakt om snel en groot te printen. Deze printer is een goed geoliede machine, gemaakt door een team van ingenieurs. 

Deze printer is muisstil, heeft een nette bekabeling en een printkop die super snel opwarmt. Kortom een perfecte 3D printer voor thuis!

Beste budget 3D printers voor thuis

Phrozen Sonic Mini

Voordelen

 • Supersnelle printer
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Goedkoop, maar toch krachtig
Phrozen sonic mini

Sinds resin printen zo populair is zijn er meer opties op de markt op de markt gekomen. Resin printen geeft namelijk een hoog detail met weinig moeite.

Voor nog geen 300 euro, biedt de Phrozen Sonic Mini een heerlijke print-ervaring aan. Deze printer heeft een monochromatische LCD.

Kortom deze printer is perfect voor je als je een snelle, gemakkelijk te gebruiken, goedkope resin 3D printer voor thuis op je bureau wilt. In 1-2-3 ben je klaar om hoog gedetailleerde prints te maken.

Ender 3 V2

Voordelen

 • Kwaliteitsvolle prints
 • Prijs/kwaliteit fantastisch
 • Een 32-bit board met TMC2208 drivers, aka een stille printer
Ender 3 V2

Dit is de verfijnde versie van de originele Creality Ender 3, wat een simpelere budget 3D printer is. Het print-volume blijft hetzelfde met 220 x 220 x 250 mm als afmeting. Wat nieuw is bij de Ender V2 is het geüpdatet 32-bit board, een compacte opbergruimte voor gereedschappen, riemspanners en een resem aan andere verbeteringen.

De Ender 3 en Ender 3 Pro zijn de perfecte 3D printers voor hobbyisten en mensen die graag aan hun hardware prutsen. De Ender 3 V2 voelt eerder aan als een afgewerkt product en dus perfect voor thuis op je bureau te plaatsen. De eerder vernoemde versies zijn nog steeds top of the line budget printers maar de Ender 3 V2 is dé top printer van deze tijd voor een laag budget.

Beste 3D printer voor thuis onder 400 euro

Creality CR-6 SE

Voordelen

 • Het automatisch level van het print-platform werkt fantastisch
 • Kwaliteitsvolle prints
 • Algemeen een upgrade van de Ender 3 V2
Creality CR 6 SE

In 2020 heeft Creality de beslissing genomen om wat los te komen van de simple upgrades van hun printers en hebben zij gekozen voor een iets creatievere aanpak. Ze bieden nu iets uniekere printers aan, waaronder ook deze CR-6 SE, het gevolg van een succesvolle kickstarter campagne.

Als je overweegt om de Ender 3 V2 te kopen zou ik zeker kijken of je nog wat extra budget kan toveren. De CR-6 SE is het zeker waard!

Hij is nog niet altijd overal beschikbaar, maar deze nieuwe printer is het zeker waard!

FDM 3D printer voor thuis onder 500 euro

Monoprice Voxel

Voordelen

 • Gemakkelijk
 • Stil
 • Enorm gebruiksvriendelijk met het oog op user experience

Monoprice

Deze printer is praktisch plug and play. Een super ervaring voor beginners, perfect voor betrouwbare prints.

Een compacte en gebruiksvriendelijke 3D printer voor thuis, aan een budgetvriendelijke prijs, wat meer moet je nog hebben? De printer is volledig omkast, wat hem veilig en kindvriendelijk maakt. Hij is stil genoeg om je niet te storen en simpel in gebruik.

Welke 3d printer is nu het beste voor jou?

Dit hangt natuurlijk van verschillende factoren af, maar voor de meeste mensen is de original Prusa i3 MK3S+ de beste 3D printer voor thuis.

Er zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van een 3D printer voor thuis.

Wil ik plug en play of wil ik zelf graag prutsen?

Wat is mijn budget?

Wat wil ik graag printen?

Waar ga ik mijn printer zetten?

Van de eerste twee vragen kan je het antwoord meestal al terugvinden in de uitleg bij de printers zelf. Voor een lijst met goedkope 3D printers voor beginners kan je bij mijn ander artikel terecht. Bij de laatste twee vragen geef ik graag nog een woordje uitleg.

Wat wil ik graag printen? Wil je graag kleine gedetailleerde prints maken of eerder grotere prints. Als je graag de kleinere gedetailleerde prints wilt dan neem je best een sla printer. Deze printers printen met resin en zijn meestal omkast. Je kan ze wel niet in je slaapkamer plaatsen vanwege de geur die ze vrijgeven. Je bent dan ook iets beperkter in je printvolume. Natuurlijk kan je ook gewoon een duurder fdm-printer kopen waarmee je zowel gedetailleerd als groot kunt printen.

Waar ga ik mijn printer zetten? Deze vraag heb ik al half bij de vorige vraag beantwoord. Sommige printers zijn luider dan andere en sla-printers geven ook een geur af. Ook zet je ze best niet in vochtige ruimtes zoals een kelder.

Ik hoop dat je hiermee al een pak verder bent en zo klaar bent om je eerste 3D printer voor thuis aan te kopen!