page title icon Beste Budget Resin 3D printers

Op zoek naar een betaalbare resin 3D printer? Bekijk hier onder de beste, goedkope resin 3D printers die wij aanraden.

Resin 3D printers worden meer en meer gebruikt door gewone consumenten zoals jij en ik. Resin 3D printers bieden fantastische, accurate 3D prints, zijn snel en gebruiken een waaier aan materialen. Vroeger kostten deze printers tonnen geld, maar nu zijn ze enorm betaalbaar geworden.

Onze top 3 resin 3D printers

Beste voor mensen met een budget: Elegoo Mars

Nu de Sonic Mini wat in prijs is gestegen is onze keuze voor de beste budget resin 3D printer de Elegoo Mars geworden. Als je niet te veel wilt uitgeven en toch een leuke 3D print-ervaring wenst, dan is de Elegoo Mars iets voor jou.

Beste als je iets groot wilt: Anycubic Photon Mono X

Tegenwoordig zien we vaker resin 3D printers aan betaalbare prijzen. Als je een groter printvolume wil, dan moet je bij de Anycubic Photon Mono X zijn. Met een print volume van 192 x 120 x 245 mm en een monochroom LCD, is hij dé keuze voor als je een iets grotere resin printer wilt. Hij is ook altijd overal beschikbaar.

Beste voor detail: Phrozen Sonic Mini 4K

Als je voor extra gedetailleerde prints wilt gaan dan moet je bij de Phrozen Sonic Mini 4K zijn, een upgrade van de eerder vermeldde Sonic Mini. De Sonic Mini 4K heeft een 4K mono LCD, wat voor meer detail, smoothness en scherpte zorgt. De printsnelheid is hierdoor wel iets trager.

Je komt al heel ver met elk van de boven vermeldde resin 3D printers, maar hieronder gaan we ze nog iets uitgebreider bespreken, samen met nog enkele andere printers die zeker de moeite waard zijn.

Beste budget resin 3D printers

Er zijn heel wat betaalbare resin 3D printers op de markt voor iemand met een budget. Hieronder geven we je enkele weer geordend op prijs beginnende bij de goedkoopste.

Elegoo Mars

3D printerElegoo MarsMax Volume120 x 68 x 155
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 47, Z: 10
Vervangbare tech2k LCDPrijs170-200 EUR

Toen de Elegoo Mars uitkwam, werd hij onze keuze als je op zoek was naar een budget resin 3D printer. Ondertussen is hij al enkele jaren oud. Maar de Elegoo Mars print nog steeds moeiteloos, snel en met hoge kwaliteit. Dit alles maakt het een sensationele budget 3D printer.

Hij heeft geen monochrome LCD, wat er voor zorgt dat de LCD iets vaker zal moeten vervangen worden. Ondanks dit blijft het een aantrekkelijke resin 3D printer, zeker als je naar zijn prijs kijkt. Vaak zijn er ook deals op amazon, waardoor je hem voor 170 euro of minder kan verkrijgen.

Anycubic Photon Mono X

3D printerAnycubic Photon Mono XMax Volume192 x 120 x 245
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 50, Z: 10
Vervangbare tech4K mono-LCDPrijs600 EUR

Anycubic hun nieuwe middelgrote resin 3D printer heeft ons verbaasd. Hij print zeer snel en met zijn printoppervlak van 192 x 120 x 245 mm kan hij de ene na de andere resin 3D print uitkauwen. Hij kwam uit eind 2020 en is sindsdien al enkele malen in prijs gedaald. Het is geen goedkope 3D printer maar wel eentje die de moeite waard is als je graag wat grotere resin prints wilt.

Phrozen Sonic Mini 4K

Phrozen Sonic Mini 4K
Phrozen Sonic Mini 4K
3D printerPhrozen Sonic Mini 4KMax Volume135 x 75 x 130
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 35, Z: 10
Vervangbare tech4K Mono LCDPrijs400 EUR

Phrozen was de eerste die met een monochroom LCD op de markt kwam en zo de snelheid van resin 3D printers opdreef. Eerst in de Sonic Mini en nu in de Sonic Mini 4K. Zoals je kan zien aan de naam heeft de Sonic Mini 4K een 4K LCD waardoor er dus 4 keer zoveel pixels in dezelfde ruimte passen en dus aan hogere detailgraad geprint kan worden.

Van alles waar we bij de Sonic Mini fan van waren, zijn we ook hier fan. Met een scherpe prijs, net uitzicht en uitstekende bouwkwaliteit is het onze nummer 1 keuze!

Creality LD-002H

3D printerCreality LD-002HMax Volume130 x 82 x 160
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 51, Z: 31
Vervangbare tech2K Mono LCDPrijs249 EUR

De LD-002R van Creality was een goed alternatief voor de Elegoo Mars pro, met als grootste verschil de prijs. En nu zien we bij de LD-002H nog meer verbeteringen.

Vanbinnen heb je de 2K mono LCD, luchtfiltratie en een printvolume van 130 x 82 x 160 mm. Dit volume is de standaard voor de nieuwe mono LCD resin 3D printers.

De LD-002H en de Elegoo Mars 2 Pro zijn zo vergelijkbaar, dat een keuze tussen de twee zal afhangen van degene die op dat moment het goedkoopste is.

Elegoo Mars 2 Pro

3D printerElegoo Mars 2 ProMax Volume129 x 80 x 160
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 50, Z: 10
Vervangbare tech2K Mono LCDPrijs299 EUR

Met de Mars 2 Pro heeft Elegoo de populaire Mars 2 een 2K monochrome LCD gegeven. Zoals je eerder al hebt gelezen, zorgt deze upgrade voor snellere verhardingstijden van de 3D prints. De Mars 2 Pro heeft ook een iets groter volume dan zijn voorganger.

Het gemakkelijke gebruik van Elegoo printers blijft hetzelfde. Fundamenteel gezien is de Mars Pro 2 enorm vergelijkbaar met de Creality LD-002H, zoals hierboven al vermeld.

Phrozen Sonic Mighty 4K

Phrozen Sonic Mighty 4K
Phrozen Sonic Mighty 4K

3D printerPhrozen Sonic Mighty 4KMax Volume200 x 125 x 220
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 52, Z: 10
Vervangbare tech4K Mono LCDPrijs599 EUR

Phrozen hun laatste grote toevoeging aan hun arsenaal is de Sonic Mighty 4K. Hij heeft een gigantisch groot printvolume en een 4K mono LCD wat er dus voor zorgt dat hij snel en groot resin kan 3D printen.

De Mighty 4K is niet zo makkelijk in gebruik als bijvoorbeeld de Mono X, maar is zeker de moeite waard als je graag wat groter print.

Original Prusa SL1

3D printerOriginal Prusa SL1Max Volume120 x 68 x 150
MethodeMSLAResolutie (µm)XY: 47, Z: 10
Vervangbare tech2K LCDPrijs1159 EUR

De Original Prusa SL1 is een dure 3D printer, met een kostprijs van 1159 euro en zijn print volume van 120 x 68 x 150 mm, is hij schijnbaar te duur voor wat je krijgt. Maar vergis je niet, de SL1 heeft tal van troeven, waaronder een gemakkelijke gebruikservaring die steevast voor succesvolle prints zorgt.

Typisch voor Prusa is de focus op kleine details. Als je budget groot is en je graag een premium resin 3D printer hebt met alle toeters en bellen dan is de Prusa SL1 voor jou.

Ben je er nog niet uit of je een resin 3D printer of een filament 3D printer wilt? Bekijk dan zeker dit artikel over de beste 3D printers voor thuis. Zo zie je een vergelijking tussen beide soorten.