page title icon De beste 3D printers 2022 – Koopgids

De beste 3D-printers voor thuis, resin, budget, en beginners picks, ondersteund door volledige reviews. Bekijk onze koopgids om de beste 3D printer voor uw behoeften te vinden.

3D printen is nog nooit zo toegankelijk en divers geweest voor de thuisgebruiker als vandaag de dag. Voor slechts € 200 kunt u een bekwame en compacte 3D printer kopen die uw ideeën snel en gemakkelijk tot leven brengt.

Ook gamers en Dungeon & Dragons fans hebben geluk met resin 3D printers die waanzinnig gedetailleerde miniaturen met gemak produceren. Ruimtegebrek kan worden opgevangen door 3D-printen, CNC en lasergraveren met slechts één machine, en wie een grote 3D-printer nodig heeft – en dan bedoelen we ook echt groot – zit ook goed. En niet te vergeten de complexe en creatieve mogelijkheden van 3D-printen met meerdere materialen en kleuren.

Er zijn ontelbare mogelijkheden op het gebied van 3D-printen, en we hebben een heleboel machines getest om u onze mening te geven over de beste 3D-printers die u op dit moment kunt kopen.

Beste 3D PrinterMarktprijs (Ong., EUR)Check Prijs
Onder de €200:
Voxelab Aquila
Goedkoop en fun 3D printen€159Amazon
Onder de €300:
Anycubic Kobra
Premium functies maar enorm betaalbaar€259Bol
Onder de €500:
Creality Ender 3 S1
Gebruiksvriendelijk 3D printen met hoge kwaliteit voor een middelmatig budget€399Bol
Amazon
Onder de €1,000:
Originele Prusa i3 MK3S+
Zelf-diagnostische technologie en hoge kwaliteit 3D printsVanaf €906Prusa
Budget resin:
Elegoo Mars 3
Hoog detail, lage kosten€352Bol
Amazon
Middelgrote Kunstresin:
Elegoo Saturn 2
Zeer gedetailleerd & alleskunner€550Amazon
Grote Resin:
Phrozen Sonic Mega 8K
Zeer gedetailleerd & enorm bouwvolume€2,199Amazon
Beginners:
Creality Ender 3 V2
Een vergevingsgezinde eerste 3D-printervaring€225Bol
Amazon
Dubbele extrusie:
Flashforge Creator Pro 2
Schone en eenvoudige meerkleurenprints€749Bol
Amazon
3-in-1:
Snapmaker 2.0 A350T
Veelzijdig maken met hout en kunststof€1,499Amazon
Groot formaat:
Creality Ender 5 Plus
Print groter voor minder€478Bol
Amazon

BESTE 3D PRINTERS

Hier zijn onze aanbevelingen voor de beste 3D printers opgedeeld in verschillende prijsklassen, categorieën, en functies.

ONDER €200

BESTE 3D PRINTER ONDER €200

Onder de €200:
Voxelab Aquila

Image of Best 3D Printer Under €200: Under €200: Voxelab Aquila
De Voxelab Aquila — de nieuwe basis in simpel maar hoge kwaliteit 3D printen

WAT IS ER GOED

 • Zeer lage prijs
 • Rijk aan functionaliteit
 • Gebruiksgemak

De Voxelab Aquila heeft veel indruk op ons gemaakt toen we hem in de zomer van 2021 aan een review onderwierpen, en niet alleen vanwege het lage prijskaartje van €169.

De Aquila is Voxelabs eerste FDM-printer (Fused Deposition Modeling), wat bij andere merken tot nadenken zou kunnen stemmen, maar hier het voordeel van de twijfel krijgt omdat het eigenlijk een submerk is van de ervaren 3D-printveteraan Flashforge. Deze eerste poging slaat duidelijk aan en is een eenvoudig te gebruiken 3D-printer voor beginners die uitstekende 3D prints kan maken.

In de kern is het een Ender 3, maar een aantal verbeteringen en upgrades maken hem anders, namelijk een filament sensor, riemspanners, plus een glazen bed met textuur – dingen die hem dichter bij de ook-genoemde Ender 3 V2 brengen, een ~€260 machine.

Werken ermee is een fluitje van een cent, dankzij een heldere en intuïtieve UI met eenvoudige menu’s. Dat thema wordt voortgezet in de VoxelMaker slicer software, een herschikte versie van Flashprint die prima zou moeten zijn voor beginners, hoewel de optie om andere slicers te gebruiken er altijd nog is.

Al bij al indrukwekkende prestaties van zo’n betaalbare machine en een echte aanbeveling.

ONDER €300

BESTE 3D PRINTER ONDER DE €300

Onder de €300:
Anycubic Kobra

Image of Best 3D Printer Under €300: Under €300: Anycubic Kobra

WAT IS ER GOED

 • Betrouwbare auto-bed leveling
 • Filament gaat eenvoudig via directe extruder
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding – goedkoop en krachtig

De Anycubic Kobra is een verrassend capabele 3D printer, die een aantal topklasse functies biedt voor weinig geld. De auto-bed leveling, directe extruder, PEI-gecoat verwijderbaar bed, en sensorloze homing zijn vaak te zien op machines die veel meer kosten dan de Kobra’s €299. Het is fantastisch om ze te zien op een printer die nauwelijks meer kost dan de veelbelovende Creality Ender 3 V2.

Je kunt wel zien waar Anycubic de prijs heeft verlaagd, want de Kobra is ongelooflijk plasticky en sommige assemblages stoten op onderdelen waarvan je verwacht dat ze de ervaring gemakkelijk zouden kunnen verbeteren.

Maar dit terzijde, de Kobra is een goedkope, capabele printer die makkelijk uit elkaar te halen is en waar je makkelijk aan kunt sleutelen. Het is Anycubic op zijn best, met slimme, goedkope machines.

ONDER €500

BESTE 3D PRINTER ONDER DE €500

Onder de €500:
Creality Ender 3 S1

Image of Best 3D Printer Under €500: Under €500: Creality Ender 3 S1
De nieuwe, en uitstekende Creality Ender 3 S1 3D printer

WAT IS ER GOED

 • Uitzonderlijke printkwaliteit
 • Geavanceerde calibratie en printcontrole
 • Uitstekende ondersteuning en een betrokken community

Creality’s Ender 3 S1 introduceert een heleboel primeurs voor de serie. Naast een door dubbele motor aangedreven Z-as, voegt hij auto-bed leveling toe, een verwijderbaar veer-staal printbed, en, misschien wel het meest opmerkelijke van allemaal, een aangepaste, compacte directe extruder.

Het cruciale punt is dat de som van al deze onderdelen een moeiteloze en premium aanvoelende 3D-printer vormt die kwaliteits 3D prints maakt en daarbij gewoon fun is om mee te werken.

Het laden van het filament is een koud kunstje vergeleken met zijn goedkopere opties dankzij de directe extruder (geen lastige Bowden-buizen om je zorgen over te maken), en in de extruder zelf heb je een sterke assemblage met twee tandwielen die het filament van twee kanten samenknijpt, en krachtig ook, waardoor de massa wordt verminderd en het vermogen van de S1 om goed te printen wordt verbeterd.

Het is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de vorige Ender 3-modellen van het bedrijf – helaas is de prijs ook omhoog. Maar voor het bouwvolume en de gemakken die hij biedt, is het een uitmuntende aanbeveling.

Een nieuwer Ender 3 S1 Pro model is sindsdien gelanceerd, met een volledig metalen hot end en hogere temperatuurprestaties, tot 300 ℃ bij het mondstuk en 110 ℃ op het bed. Het is wel prijzig, tot ~€500, maar het biedt je wel de kans om PC en gelijkaardige hoge temperatuur polymeren af te drukken.

ONDER €1,000

BESTE 3D PRINTER ONDER €1.000

Onder de €1,000:
Originele Prusa i3 MK3S+

Image of Best 3D Printer Under €1,000: Under €1,000: Original Prusa i3 MK3S+
Een van de beste in de industrie – de Original Prusa i3 MK3S+

WAT IS ER GOED

 • Uitzonderlijke printkwaliteit
 • Geavanceerde calibratie en print controle
 • Uitstekende ondersteuning en betrokken gemeenschap

De Original Prusa i3 MK3S+ begint bij ~€890 (inclusief BTW en verzendkosten) en is een nieuwe en verbeterde versie van de MK3S die al sinds het begin bovenaan onze lijst met aanbevelingen staat.

De printer biedt uitzonderlijk veel functionaliteit voor zijn geld, uitstekende printkwaliteit vanaf het begin – in veel gevallen beter dan printers die een veelvoud zijn van zijn prijs – en een schat aan ingebouwde kalibratie routines en foutdetectie en -beperking systemen, waardoor het een van de meest intelligente printers is die er zijn.

Constante firmware updates en verbetering van Prusa Research betekent dat de printer nog beter zal worden in de tijd. Hij is van nature compatibel en geoptimaliseerd om te draaien met de slicer van het bedrijf, die toevallig ook een van de beste is die er is. De MK3S+ wordt geleverd met een uitstekende verwijderbare printplaat, kan sneller printen dan de meeste, en kan worden uitgebreid met officiële add-ons zoals de MMU2S, waarmee je tot vijf verschillende materialen of kleuren in één keer kunt printen. De MK3S+ is een winnaar dankzij de technische mogelijkheden, de ondersteunende documentatie en de navolging.

Wij raden de zelfbouwkit aan, maar u kunt ook iets meer betalen en de kit kant-en-klaar geleverd krijgen.

BUDGET resin

BESTE BUDGET resin 3D PRINTER

Budget resin:
Elegoo Mars 3

Image of Best Budget Resin 3D Printer: Budget Resin: Elegoo Mars 3
Ziet eruit als een blender, print als de beste – de Elegoo Mars 3

WAT IS ER GOED

 • Hoge-resolutie prints
 • Groot printvolume
 • Strak ontwerp

De Mars 3 is de zesde versie van Elegoo’s populaire budgetprinter. Naast het feit dat het misschien wel de strakst uitziende Mars tot nu toe is, komt de printer ook met een aantal prestatievoordelen. Voordelen zoals onder andere het verrassend grote bouwvolume van 143 x 90 x 165 mm – groot voor een “kleine” resin 3D printer – en de 4K LCD waarmee kan worden geprint met een ultrafijne resolutie van 35 micron per voxel in de X/Y-assen.

Hoewel het niet de eerste printer is die een dergelijke 35 micron resolutie in deze vormfactor brengt (shoutout naar de Phrozen Sonic Mini 4k), doet hij dit met een aanzienlijk groter bouwvolume. Hij neemt de goede eigenschappen van zijn voorgangers, voegt betere LCD-technologie en een nieuwe look toe, en komt zo tot een goed afgeronde machine. Het voelt nog steeds aan als het werkpaard dat we graag zagen bij de vorige Mars printers. Het werkt gewoon; geen poespas.

Met een prijskaartje van €350, zijn specs, uiterlijk, en inclusief ook nog een jaarabonnement op ChiTuBox Pro – ter waarde van €169 op zichzelf – maakt de Mars 3 een goede case om de beste budget 3D printer momenteel beschikbaar te zijn.

Overweeg ook:

Hoewel de Elegoo Mars 3 een uitstekende sprong in resolutie biedt voor een acceptabele prijs, kunt u wat geld besparen en een soms onmerkbare scherpte in uw afdrukken opofferen met de Elegoo Mars 2. Hij kost ongeveer €100 minder, voelt iets minder premium aan, maar is een uitstekende resin 3d printer, met een transparant resinvat dat erg jaren ’90 aanvoelt.

Als alternatief kunt u voor ongeveer €250 meer de Phrozen Sonic Mini 8K kopen, de eerste budget resin 3D printer die een 8K LCD bevat en daarmee in staat is om te 3D printen met een verbluffend gedetailleerde resolutie van 22 micron over zijn 165 x 72 x 180 mm bouwvolume. Dit, in combinatie met de kwaliteitsverbeteringen die de printer biedt, maakt de Mini 8K een fantastische machine die ongelooflijk gedetailleerde prints levert direct uit de doos. Niettemin kunnen hobbyisten zich afvragen of de 22-micron resoluties voor hun modellen echt nodig zijn, maar professionals zullen zeker een kick krijgen van de mogelijkheden en de prijsstelling van de 8K.

MIDDELGROTE resin

BESTE MIDDELGROTE resin 3D PRINTER

Middelgrote resin:
Elegoo Saturn 2

Image of Best Mid-Sized Resin 3D Printer: Mid-Sized Resin: Elegoo Saturn 2
De Elegoo Saturn 2

WAT IS ER GOED

 • Uitzonderlijk hoge printkwaliteit
 • Groot bouwvolume
 • Verbeteringen in gebruiksgemak

Je moet het Elegoo nageven, ze maken echt uitzonderlijk gebruiksvriendelijke 3D printers. De Saturn 2 is hier een uitstekend voorbeeld van, hij neemt de algemene rommelige ervaring van resin 3D printen en tilt het naar een heel nieuw niveau.

De Saturn 2 ziet er fantastisch uit, met een stijlvol geplooid ontwerp dat stevigheid geeft aan zijn emmer-stijl deksel. Het bouwvolume is groot, en de resolutie groter met 28,5 micron. Dat is een absurd niveau van detail om te hebben over een groot bouwvolume als dit.

Alles voelt premium aan. Van de oversized ontgrendelknop voor de printplaat die gemakkelijk te hanteren is als je handschoenen draagt tot de verbeterde lichtmachine die een Fresnel lens koppelt aan COB, wat een grotere licht-uniformiteit over de plaat geeft. De focus op het verbeteren van de status van de Saturn 2 als een werkpaard van resin, zorgt er ook voor dat een 9H hardheid screen protector op de LCD terechtkomt, zodat je de LCD niet voortijdig hoeft te vervangen als je krabber uitglijdt.

In onze review concluderen we dat de Saturn 2 een fantastische keuze is. U krijgt uitzonderlijke details in een royaal bouwvolume voor de redelijke prijs van €550 (preorder – het zal €600 zijn bij volledige lancering). Onverslaanbaar.

Overweeg ook:

Als je een kleiner budget hebt, overweeg dan de voorganger van de Saturn 2, de Elegoo Saturn S. Een bescheiden upgrade van de originele Saturn, de Saturn S concurreert niet helemaal qua resolutie door zijn 196 x 122 x 210 mm bouwvolume, maar biedt wel een vergelijkbare comfortabele printervaring. Voor ~€437 is het een goede deal voor een werkpaard van een printer.

Als alternatief, als je nog wat extra geld kan opzij zetten voor uw mid-size resin 3D-printer, dan is de Phrozen Sonic Mighty 8K gepast. Deze is een paar honderd dollar duurder, maar biedt een vergelijkbaar bouwvolume en resolutie, plus extra’s zoals Wi-Fi-connectiviteit, Ethernet-netwerkmogelijkheden, plus een printcontrolecamera die kan worden bekeken via een smartphone-app (komt in Q3 2022). Voor ~€899 is het een bescheiden prijssprong voor een groot aantal functies die de Saturn 2 mist.

GROTE resin

BESTE GROTE resin 3D PRINTER

Grote resin:
Phrozen Sonic Mega 8K

Image of Best Large Resin 3D Printer: Large Resin: Phrozen Sonic Mega 8K
Phrozen’s Sonic Mega 8K – echt mega!

WAT IS ER GROOT

 • Supergedetailleerde 8K resolutie
 • Enorm bouwvolume
 • Concurrerende prijs

De Sonic Mega 8K van Phrozen levert een huzarenstukje door een enorm bouwvolume van 330 x 185 x 400 mm te bieden zonder veel in te boeten aan afdrukresolutie.

De enorme 15-panelen bevatten 7680 x 4320 pixels, wat neerkomt op een indrukwekkende 43 micron X/Y-resolutie – bijna het dubbele van de mogelijke details die je krijgt op veel andere printers in deze klasse. Het was een van de eerste en is momenteel het beste voorbeeld van een resin printer die zowel bouwvolume als afdrukresolutie heeft. Je moet niet langer kiezen tussen 1 van de 2.

Het is een lompe kanjer van een printer met naar buiten draaiende dubbele deuren. Een aantal handigheidjes voor het hanteren van zo’n printer en zijn afdrukken zijn aanwezig. Zo is er een geperforeerde printplaat voor een betere hechting en minder stress op het print- en bewegingssysteem bij het stapelen van de lagen. Phrozen levert de Sonic Mega 8K ook met de printplaat al waterpas. Dat betekent geen gedoe met het kalibreren voor uw eerste prints. Hij is klaar om te knallen recht uit de doos!

In combinatie met Phrozen’s royale print- en resinprofielen voor de slicer is de Sonic Mega 8K niet alleen een van de gemakkelijkste grootformaat resin 3D printers, maar misschien wel een van de gemakkelijkste resin 3D printers om mee te werken. Punt uit.

Alternatieven:

Een feature-rijke budget optie is beschikbaar voor u in de vorm van de Anycubic Photon M3 Max. Voor ~€1,099, heeft hij alle ingrediënten voor een comfortabele en gemakkelijke printervaring. Een automatische resin bijvulfunctie houdt uw vat gevuld voor grotere printopdrachten, terwijl aangepaste eigenaardigheden zoals een matte FEP sheet de printprestaties verbeteren. Het bouwvolume is kleiner, en over dit kleinere volume hebt u marginaal minder resolutie om mee te spelen in uw prints. Het is een uitstekende keuze voor de helft van het geld.

De Sonic Mega 8K is een grote machine, daar bestaat geen twijfel over. Maar er zijn grotere resin 3D printers als je groot moet printen, ongeacht de kosten. De Peopoly Phenom XXL is zo’n kolos. Hij kost maar liefst 7.499 dollar, maar overschaduwt alle anderen met zijn bouwvolume van 527 × 296 x 550 mm. Er is niets anders om over te spreken dan dat het je enige optie is als de grootste, ongesplitste prints een prioriteit zijn. Een grote upgrade met een groot prijskaartje.

BEGINNERS

BESTE BEGINNER 3D PRINTER

Beginners:
Creality Ender 3 V2

Image of Best Beginner 3D Printer: Beginners: Creality Ender 3 V2
We vallen niet graag in herhaling, maar de Ender 3 V2 maakt een goede case om je eerste 3D printer te zijn

WAT IS GOED

 • Enorme gemeenschap
 • Geweldige out-of-the-box printkwaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken

De Creality Ender 3 V2 is een goede instap in het rijk van 3D-printen. Hij bouwt voort op de modellen die ervoor kwamen door hardware toe te voegen die het leven en werken makkelijker maakt. Plus, het is onmogelijk om de aanhang van de printer en de grootte van de gemeenschap die het gebruikt te negeren. Als we helemaal opnieuw zouden moeten beginnen met onze 3D-printerreis, zou het handig zijn om een 3D-printer te hebben waarvan we de naam in Google kunnen typen en elk mogelijk antwoord terug kunnen krijgen.

De Ender 3 V2 is, op dit moment, die machine. Problemen oplossen, gebruiksadvies, tips, trucs, upgrades, en waarschijnlijk nog veel meer wordt ad nauseam behandeld door 3D printing media en gebruikers die actief zijn op sociale media. Het is de Toyota Camry van het 3D printen. Veelbelovend, maar saai.

Kortom, de Ender 3 V2 is een betrouwbare desktop 3D printer met een eenvoudige bouwervaring en een korte tijd om op te zetten. De printprestaties zijn zeer goed, en je kunt hem volledig laten zoals hij is en geen grote problemen tegenkomen. Als alternatief kunt u een groot aantal upgrademogelijkheden overwegen als u wilt dat de printer meegroeit met uw ambities.

Overweeg ook:

Er zijn goedkopere printers die in de buurt komen van de Ender 3 V2 – zie onze keuze van €200, de Voxelab Aquila. Op papier is het printen vrijwel hetzelfde, hoewel afwijkende hardware betekent dat veel van de upgrade-paden die je kunt nemen met de Ender 3 V2 lastiger kunnen zijn met de Aquila.

Als alternatief, als je nieuw bent in 3D printen en een groter budget hebt om mee te werken, raden we de Original Prusa i3 MK3S+ aan – ook onze “Onder de €1,000” keuze, hierboven. Het is de slimste en eenvoudigste 3D printer die u waarschijnlijk ooit zult gebruiken, met uitstekende klantenservice en documentatie. U kunt hem ook vanaf nul bouwen en tijdens het proces het een en ander leren over printers met de goedkopere kit.

DUAL EXTRUSION

BESTE DUAL EXTRUSIE 3D PRINTER

Dubbele extrusie:
Flashforge Creator Pro 2

Image of Best Dual Extrusion 3D Printer: Dual Extrusion: Flashforge Creator Pro 2
Ingesloten en eenvoudig te gebruiken – de Flashforge Creator Pro 2

WAT IS ER GOED

 • Gebruiksgemak
 • Dubbele extrusie van hoge kwaliteit
 • Goede waarde voor IDEX-technologie

Flashforge’s dual-extrusie-veteraan de Creator Pro krijgt eindelijk een betekenisvolle upgrade in de Creator Pro 2, waarbij het ontwerp met één printkop wordt vervangen door een modern onafhankelijk dual-extrusie (IDEX) bewegingssysteem dat twee afzonderlijke printkoppen gebruikt voor een aantal productiviteitsverhogende printmodi.

De printkwaliteit is over het algemeen fantastisch, waarbij de voordelen van het nieuwe systeem goed tot uiting komen in strakke pauzes tussen kleuren of materialen. Met 200 x 148 x 150 mm is het bouwvolume wat aan de kleine kant voor de mogelijkheden die IDEX biedt (je verdeelt het printbare gebied tussen de printkoppen als je ze tegelijk gebruikt), maar voor het gebruiksgemak en de kwaliteit die het systeem zo uit de doos biedt, kunnen we dit door de vingers zien.

Denk ook aan:

Terwijl de Creator 2 Pro de complexiteit van 3D-printen met dubbele extrusie aanpakt met een prijs die past bij zijn gemak, kunt u een aanzienlijk bedrag besparen met de A10M van Geeetech, een Ender 3-stijl machine die van twee extruders in een enkele spuitmond voedt. Het is een beetje gedateerd, maar we hebben nog geen printer gevonden die dezelfde waarde biedt voor 3D-printen met dubbele extrusie. Beginners kunnen er moeite mee hebben – verwacht tijd te besteden aan het fijn afstellen van de instellingen voor scherpe resultaten.

Een alternatief is de Tenlog TL-D3 Pro, een grotere IDEX 3D printer die meer bouwvolume biedt voor de veelheid aan dual-extrusie printmodi. De algemene gebruikerservaring is niet zo gepolijst als die van de Creator Pro 2, maar voor een beetje minder geld – €500 voor de FFCP2’s €649 – krijg je veel meer bouwvolume.

3-IN-1 3D PRINTER, CNC, LASER

BESTE 3-IN-1 3D PRINTER, CNC, LASER

3-in-1:
Snapmaker 2.0 A350T

Image of Best 3-in-1 3D Printer, CNC, Laser: 3-in-1: Snapmaker 2.0 A350T
Het Zwitserse legermes van creatieve technologie – de Snapmaker 2.0 A350T

WAT IS ER GOED

 • Wi-Fi-connectiviteit
 • Modulair en uitbreidbaar
 • Groot werkvolume voor de prijs

Er zit een onbetwistbare gladheid in de machines die Snapmaker produceert. De afwerking is van hoge kwaliteit en wordt ondersteund door glanzende bouwgidsen en handleidingen om uw creativiteit te inspireren. En dat is precies wat u zult doen met de Snapmaker 2.0 A350T 3-in-1 machine van het bedrijf – creatief zijn. Dankzij de speciale 3D-printing, CNC-frezen en -graveren, en lasersnijden en -graveren toolheads is de Snapmaker verbluffend materiaalcompatibel.

Hij is ook modulair, wat betekent dat u hem kunt uitbreiden met de (groeiende) lijst van rand- en kernfuncties, waaronder een roterende module voor het bewerken van cilindrische voorwerpen.

Hoewel het 3D-printaspect van de Snapmaker 2.0 achterblijft bij een speciale printer van hetzelfde prijsniveau, kan hij ook hout frezen en andere materialen lasergraveren. En dat alles met een snelle wisseling van de gereedschapskop. Veelzijdigheid is nauwelijks voldoende.

Overweeg ook:

Voor een allrounder is de Snapmaker 2.0 A350T een stuk prijziger dan de standaard tegenhangers voor elk van zijn functies. Als u de veelzijdigheid wilt uitproberen zonder zoveel geld neer te tellen, is de Snapmaker Original nog steeds verkrijgbaar. Deze heeft een absoluut krap werkvolume – 150 x 150 x 150 mm – maar biedt alle functies van hetzelfde gereedschap, zij het met minder toeters en bellen dan zijn grotere, duurdere broertje.

Wie meer geld maar toch weinig ruimte heeft, kan de ZMorph Fab overwegen. Een meer-dan-3-in-1 multifunctionele creativiteit power tool, het biedt diverse 3D printen toolheads, waaronder dual extrusie, plus CNC-en lasersnijden, plus dikke-pasta extrusie. De machine zelf is ook erg mooi, met een metalen frame en een strakke UI en software.

GROOT FORMAAT

BESTE GROOT-FORMAAT 3D PRINTER

Groot formaat:
Creality Ender 5 Plus

Image of Best Large-Format 3D Printer: Large-Format: Creality Ender 5 Plus
De grote, skeletachtige, en eigenlijk nogal rommelige Creality Ender 5 Plus

WAT IS GOED

 • Snelle installatie
 • Fatsoenlijke out-of-the-box ervaring
 • Enorme gemeenschap die je kunt aanboren voor mods en upgrades

De Ender 5 Plus heeft een goede balans gevonden tussen prijs en prestaties en biedt net genoeg comfort voor een gemakkelijke 3D-printervaring, maar je koopt vooral een bovengemiddeld bouwvolume – 350 x 350 x 400 mm.

Een BLTouch auto-bed leveling sensor maakt licht werk van de eerste lagen, en zorgt voor een gelijkmatige basis voor je prints. Daarnaast is de Ender 5 Plus een machine met weinig franjes. Dit klinkt wat somber, maar laat dat u niet misleiden. Barebones printers kunnen een geweldig platform zijn om op te bouwen, en als je alleen geïnteresseerd bent in een groot bouwvolume, dan is de Ender 5 Plus moeilijk te verslaan.

Bekijk ook:

Als je een groot budget hebt voor je grote 3D-printambities, dan is de Modix Big60 V3 waarschijnlijk de printer voor jou. De prijs loopt op tot €3.900 – fors – maar voor dat geld krijgt u een gigantisch bouwvolume van 600 x 600 x 600 mm met een hoog volume hot end en robuuste extruders om genoeg gesmolten filament te gooien om de printtijden redelijk te houden. Om nog maar te zwijgen van een geavanceerde 3D-printercontroller van Duet3D en een automatische nivelleersonde om een succesvolle eerste laag te garanderen. Echt, een waanzinnige waarde voor de grootte van de machine die je krijgt.