page title icon Investeren in de 3d print toekomst (Ark Invest Report)

Vandaag gaan wij het met jullie hebben over Ark Invest en 3D print aandelen. Ark Invest is een ETF maker puur gericht op innovatie en hoe de wereld er in de toekomst uit gaat zien. Elk jaar aan het begin van het jaar komt Ark Invest uit met een Big Ideas Report. Afgelopen week is dit rapport door Ark Invest naar buiten gebracht.

Table of Contents

  Ark Invest Ideas report 2022

  In dit uitgebreide rapport worden de trends en technologieën van de toekomst zoals Ark Invest het ziet aan ons uitgelegd. Deze trends en technologie gaat de wereld zoals wij deze kennen veranderen en Ark Invest denkt dat dit de beste manier van investeren is. Zelf zijn wij ook voorstander van het investeren in deze bedrijven die deze technologieën hebben die onze wereld gaan veranderen. Dit zijn risicovolle investeringen, omdat niet elk van deze bedrijven slagen maar door goed onderzoek te doen en op de hoogte te blijven van het bedrijf en waar ze mee bezig zijn, kan je berekende beslissingen maken.

  In dit artikel gaan wij verschillende onderwerpen uit het Ark Invest report behandelen. En hierbij gaan wij ook vier aandelen die binnen dit onderwerp passen ook voor jou gaan analyseren. Het originele report kan je op de website van Ark Invest terugvinden.

  3D Printing and Robotics

  Volgens Ark Invest zullen 3D printing androbotics de flexibiliteit van producenten verbeteren en zullen producenten beter kunnen omgaan met het verschillende problemen die kunnen ontstaan door fluctuaties in de toeleveringsketting, pieken van de vraag of arbeiderstekorten. Dit zijn factoren die doorheen het jaar heen kunnen fluctueren.

  3D-printen maakt digitale inventaris mogelijk

  • Fabrikanten kunnen 3D-geprinte onderdelen produceren op vraag, dit verwijdert de noodzaak van een fysieke inventaris van reserve onderdelen en onderdelen met een laag volume.
  • Een “digitale inventaris” van onderdeelontwerpen en afdrukinstructies kunnen worden gecombineerd met fysieke inventaris van grondstoffen, waardoor de voetafdruk van magazijnen wordt verkleind.
  • Fabrikanten kunnen 3D-printers installeren in de buurt van de bestemmingen van eindproducten, waardoor de voetafdrukken en verzendkosten van de bevoorradingsketen wordt verminderd.
  • Met 3D-printen kunnen fabrikanten verticaal integreren, waardoor de afhankelijkheid van externe leveranciers wordt verminderd terwijl u tijd en kosten bespaart.

  Automatisering is consistent met een groei in banen

  Ark Invest

  Aantal Amazon-medewerkers en -robots

  Deze grafiek geeft het aantal werknemers en het aantal robot in dienst van amazon weer.In het paars zie je het aantal robots en in het groen het aantal werknemers. Zoals je ziet is de groei in het aantal robots in stijgende lijn maar daarnaast groeit ook het aantal werknemers dat amazon in dienst heeft. Hierbij zou je kunnen concluderen dat het automatiseren er nieuwe soort banen gecreëerd worden.

  Door 3Dprinting kunnen materialen lichter, sterker, sneller en ter plekke worden gemaakt waardoor dus producten worden verbeterd en waardoor innovatie versneld. In 2020 bedroeg de 3dprinting markt 16 miljard en in 2030 wordt door Ark Invest geschat dat deze markt naar een marktgrootte van 1,1 triljoen zal gaan.Daarnaast hebben we ook nog de robotics markt, deze is op dit moment ongeveer 52 miljoen waard en Ark Invest schat dat deze in 2030 50 miljoen waar zal zijn.

  Onze vier favoriete 3D printing aandelen

  Hier gaan we onze 4 favoriete 3D printing aandelen analyseren en bespreken. Dit zijn ook allemaal aandelen die Ark Invest in hun portefeuille en ETFs hebben. Wij hebben deze aandelen zelf ook. Wij willen nog even benoemen dat wij geen financiële adviseurs zijn en dat wij dit artikel louter schrijven voor jullie te informeren en te vermaken. Wij zijn voorstanders van je eigen beleggings visie te creëren

  Stratasys

  Het eerste aandeel is Stratasys, dit aandeel is flink naar beneden gekomen in het afgelopen jaar. Begin dit jaar stond aan nog aan $54 en nu een jaar later, begin 2022 is het aandeel $21.

  Stratasys maakt 3D printers en 3D productie systemen om prototypes te kunnen maken op kantoor en om directe digitale oplossingen te kunnen creëren aan de hand van 3D printing. Afgelopen jaren is de omzet van Stratasys terug opgelopen. Voor het eerst sinds 2014 laat Stratasys in 2021 een groei zien en de verwachte groei in 2022 zou 10 procent zijn. Het lijkt dus dat Stratasys de weg naar omhoog heeft teruggevonden, op dit moment maken ze ongeveer per jaar een verlies van 46 miljoen. Ze hebben 29 miljoen in cash, dat betekent dat ze die verliezen makkelijk kunnen opvangen en dat ze dus kunnen gaan werken aan hun winstgevendheid en de groei van het bedrijf. Ze hebben een private sales ratio van 1,55.

  3D Systems Corp

  Het tweede bedrijf is 3D Systems Corp. Begin dit jaar stond het aandeel nog op 55 dollar, en dit is naar het einde van het jaar naar 16 dollar gezakt. 3D Systems Corp ontwerpt, produceert en verkoopt 3D printers, 3D scanners en 3D printmaterialen voor bedrijven. Daarnaast bieden ze ook een 3D printing service aan. Ook bij 3D Systems Corp is de omzet de afgelopen jaren teruggelopen, voor het eerst in drie jaar wordt er daar een omzetgroei verwacht in 2021 en 2022. 3D Systems Corp is wel winstgevend en heel erg winstgevend zelfs. Ze hebben een netto inkommarge van 48% een p/e ratio van 6 en een p/s ratio van 2,5. Het aandeel staat dus niet echt duur gewaardeerd. Gemiddeld geven analisten het aandeel 3D Systems Corp een hold. Wij zijn erg benieuwd wat 3D Systems Corp gaat brengen in de aankomende jaren.

  Materialise

  Het derde bedrijf is Materialise, dit is ook een aandeel dat gigantisch is gedaald in het afgelopen jaar. Net zoals de andere stond het begin 2021 heel erg hoog op een prijs van 80 dollar. Op dit moment staat het aandeel nog maar op een prijs van 10 dollar. Materialise levert toepasbare productie, medical services en 3D printing services. Materialise heeft drie verschillende segmenten: Materialise Software, Materialise Medical en Materialise Manufacturing.

  Materialise Software helpt bedrijven aan de hand van een 3D printing platform, met verschillende soorten 3D printers kunnen ze een heel breed en gevarieerd soort producten maken.

  Materialise Medical levert software aan ziekenhuizen of aan huisartsen. Met deze software kunnen huisartsen of andere artsen aan de hand van een 3D foto situaties beter inschatten zodat ze patiënten sneller en efficienter kunnen helpen.

  Materialise Manufacturing biedt bepaalde 3D printing diensten waardoor bedrijven heel erg makkelijk prototypes kunnen printen. Op die manier kunnen ze sneller bepaalde producten op de markt brengen.

  Gemiddeld geven analisten Materialise een Buy. Hun prijs target is 32 voor het aankomende jaar dit betekent dat analisten verwachten dat het aandeel met 85 procent zou stijgen in de aankomende 12 maanden.

  Desktop Metal

  Het vierde en laatste bedrijf is Desktop Metal en net als de vorige drie aandelen is Desktop Metal enorm gedaald sinds begin 2021. Toen stond dit nog op een prijs van 33 dollar waarbij het nu op 3,50 dollar staat, een enorme daling dus. Omdat Desktop Metal nog niet winstgevend is hebben ze geen p/e ratio wel hebben ze een p/s ratio van 12.

  Desktop Metal® bestaat om 3D-printen van metaal en 3D-printen met koolstofvezel toegankelijk te maken voor alle ingenieurs, ontwerpers en fabrikanten.

  Desktop Metal moet zichzelf nog bewijzen in de aankomende tijd, dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee wat het aandeel zeer volatiel maakt. Kan Desktop Metal die groei de aankomende jaren gaan genereren? Wij denken van wel. Gemiddeld krijgt dit aandeel van analisten een buy.

  Dit waren onze vier bedrijven binnen de 3D printing sector. We hopen jullie hier mee te informeren en in de juiste richting te doen. Doe zeker je eigen onderzoek voor je aandelen gaat kopen!

  Ben je zelf op zoek naar een 3D printer? Kijk dan zeker eens naar dit artikel over de beste 3D printers voor thuis.